De voordelen van een Frans bed en matras op maat

Frans bed

closeup of bed and luxury mattress, thick and soft material

Een Frans bed is een bed die precies is uitgesneden voor een camper, waarom? Dat heeft te maken met dat een camper soms bepaalde scherpe hoeken heeft, waardoor er geen normaal matras op maat in kan, in deze gevallen is een Frans bed een echte aanrader.  

Kwaliteit 

Een van de punten waar je op moet letten bij het aanschaffen van een Frans bed matras is dat deze van een goede kwaliteit is. Voor een goede nachtrust is de kwaliteit van het matras erg belangrijk, een goed matras staat gelijk aan een goede nachtrust. Daarnaast zul je een Frans matras van een goede kwaliteit ook nog langer kunnen gebruiken omdat deze duurzamer zijn en minder snel stukgaan. Tenslotte zijn matrassen van kwaliteit ook een stuk makkelijker om schoon te maken. Dit kom namelijk onder andere omdat er stoffen worden gebruikt die ook vuilwerend zijn. Om er zeker van te zijn dat je van ook hoge kwaliteit koopt is het een goed idee om ook even langs te gaan bij een professionele zaak met ervaring en een goed reputatie. 

Snel op maat gemaakt

Een Frans matras wordt dus meestal erg vaak gebruikt in campers en caravans. Een van de redenen is ook dat een Frans matras erg snel op maat gemaakt kan worden, en veel mensen vinden dit erg interessant. Voor het op maat maken van een matras is het erg belangrijk om de juiste afmetingen goed te kunnen achterhalen, zodat het matras aan al je wensen voldoet. Nadat je het gewenste matras hebt gekozen kan deze bij veel bedrijven gelijk worden gemaakt. 

Bespaarde ruimte 

Een andere reden waarom Franse bedden namelijk zo vreselijk populair zijn voor onder ander campers en caravans is omdat deze bedden erg veel ruimte kunnen besparen. Wanneer je op vakantie bent in een voertuig kan het vaak voorkomen dat er niet zo veel ruimte is, dus elke bijkomende ruimte is voor veel mensen zeker welkom! Omdat een Frans matras in allerlei vormen wordt gemaakt is het namelijk makkelijker om deze in kleinere ruimtes te plaatsen. Daarnaast komt het in deze rijtuigen vaak voor dat je minder standaard vormen en afmetingen, wat nogmaals Franse matrassen ideaal maakt. Kortom een Frans matras is de geschikte keuze voor een bed in een camper/caravan.

Wanneer vervangen

Heb je al een camper met een Frans matras? En twijfel je of het matras al aan een vervanging toe is? Bedenk dan eerst even precies hoe lang het matras al in gebruik is. Als er bijvoorbeeld een matras in ligt die al 10 jaar oud is, dan is het misschien wel slim om een eventueel nieuw matras.