Waar kun je het best je oud ijzer verkopen?

123oudijzerprijs-logo

De kans is natuurlijk altijd aanwezig dat je nog ergens in huis oud ijzer hebt liggen. Eigenlijk is dit zonde want je kunt dit ook verkopen. Dan moet je wel gaan kijken waar je dit het beste kunt gaan doen. Er zijn namelijk veel plekken waar je dit kunt inleveren voor een kleine vergoeding. De waarde van ijzer kan eigenlijk wel veel verschillen, elke metaal heeft namelijk een andere waarde. Neem bijvoorbeeld de edelmetalen. Dit zijn dan metalen zoals goud en zilver en die zijn erg veel waard. Dit valt eigenlijk ook niet onder het ijzer wat je kunt inleveren als oud en hier heb je ook speciale inleverpunten voor. Wat kun je dan wel gemakkelijk inleveren? Dan aan aluminium, koper, messing of normaal ijzer. De prijzen hiervan zullen wel verschillen. zo is koper namelijk meer waard dan aluminium.

123oudijzerprijs-foto

Actuele prijzen

De prijzen van oud ijzer kunnen ook veel verschillen. De waarde van metalen kan namelijk dagelijks veranderen. Daarom is het ook altijd slim om goed in de gaten te houden wat de prijs op het moment is zodat je zeker weet dat je een goede prijs hebt. Kijk dan natuurlijk ook naar de oude prijzen, misschien weet je namelijk niet wat goede prijzen zijn. Wanneer je dat eenmaal allemaal weet dan kun je natuurlijk een afspraak maken om alles in te leveren zodat je er nog een klein bedrag voor terug krijgt.

Wat kun je inleveren?

Voor vele zal het nog een grote vraag zijn wat je allemaal kunt inleveren wat betreft oud ijzer. Dit kan echt heel veel zijn namelijk. Eigenlijk is het vrij eenvoudig, zo lang het metaal bevat kun je het inleveren. Dit kan dan een oude fiets of radiator zijn, deze zijn bijna volledig van metaal gemaakt, maar je kunt in veel gevallen ook een accu of een wasmachine inleveren. Deze nemen ze ook maar al te graag van je over, want elke stukje metaal kan worden gesmolten zodat ze er iets volledig nieuws mee kunnen maken. Het is ook veel goedkoper om metaal te gebruiken dat al bestaat als het ware, het opgraven kost namelijk veel meer.

Koper

Een uitzondering op het oud ijzer is misschien wel het koper. Dit is namelijk het meeste waard in vergelijking met de andere metalen, maar je kunt metaal pvc-draad hebben zitten, maar je kunt ook het pure koper hebben. Mocht je koper hebben in de pure vorm hebben krijg je er iets meer geld voor, dit is dan misschien ook wel de moeite waard om zelf te strippen als je hier het gereedschap voor hebt. Mocht het niet mogelijk zijn dan houdt het op natuurlijk. Het koper zal dan alsnog veel waard zijn en dus zeker ook de moeite waard zijn om in te leveren.