Laat de Dahlia Cafe Au Lait je tuin kleuren

logo_bloombol

Op zoek naar een unieke en levendige bloem om aan je tuin toe te voegen? De Dahlia Cafe Au Lait is een prachtige bloem met een opvallende tint die verrukking in je tuin zal brengen. Hij bloeit van juni tot oktober, en je kunt dahlia cafe au lait bloembollen online kopen. Dit artikel geeft je meer informatie over de dahlia cafe au lait en waarom hij in je tuin zou moeten staan.

Dahlia cafe au lait

De Dahlia Cafe Au Lait is een vaste bloem die groeit in USDA zones 6 tot en met 10 en hij staat bekend om zijn opzichtige bloemen. Dit type dahlia bestaat al sinds de 19e eeuw en is ook nu nog populair vanwege zijn schoonheid en groeigemak. Elke plant kan wel een meter hoog worden met massa’s witte bloemblaadjes die aan de basis een vleugje koffiekleur hebben – vandaar de naam “café au lait”, wat vertaald wordt als koffie met melk. De bloemen zijn groot en margrietachtig, waardoor ze uitstekend geschikt zijn om te snijden of te gebruiken als border of accent in elke tuin.

De dahlia café au lait is ook gemakkelijk te kweken uit bollen, die je online of bij kwekerijen of andere detailhandelszaken kunt kopen. De bollen moeten worden geplant in goed doorlatende grond in de volle zon in het vroege voorjaar voor het beste resultaat; ze moeten ongeveer 2 centimeter diep worden begraven en ongeveer 8 centimeter uit elkaar staan, zodat ze ruimte hebben om zich te verspreiden als ze groeien. Eenmaal geplant, moeten de bollen regelmatig water krijgen tot ze uitlopen, daarna wekelijks gedurende het hele groeiseizoen (april tot oktober). Eén keer per maand bemesten gedurende het hele groeiseizoen helpt ook om gezonde bloeiende planten te garanderen!

Als je op zoek bent naar een gemakkelijk groeiende bloem met opvallende kleur, kijk dan niet verder dan de Dahlia Cafe Au Lait! Met zijn grote margrietachtige bloemen is deze vaste plant een geweldige aanwinst voor elke tuin; bovendien kan hij gemakkelijk worden gekweekt uit bollen die je online of in kwekerijen of winkels koopt! Begin ze in februari of maart te planten voor het beste resultaat; vergeet dan niet regelmatig water te geven en maandelijks te bemesten tijdens het groeiseizoen (april tot en met oktober) voor een prachtige bloei gedurende het hele seizoen! Dus wacht niet – koop je dahlia cafe au lait bollen nu, zodat je de hele zomer van hun schoonheid kunt genieten!